Еклери с пухкав крем

МаринелкаМаринелка
Новак
87327
Еклери с пухкав крем4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20-25
"Готови ли сте за малко висш пилотаж в кухнята?"

Необходими Продукти

  • За пареното тесто
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 средно големи
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 50 мл за разтваряне на брашното
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - на вкус
  • масло - 30 г краве
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се водата с олиото на котлона да заври и изсипваме брашното наведнъж, като бъркаме енергично до гладка смес.

Оставяме да изстине и прибавяме едно по едно яйцата, като разбиваме с миксер до поемането им, за да стане гладка лепкава смес.

С помощта на шприц или с лъжичка се гребва от сместа и се слага в тава, застлана с лист хартия, с разстояние между тях. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Кремът се приготвя, като към заврялото мляко и захарта се излива на тънка струйка размитото брашно с водата и се бърка до сгъстяване. Отнема се от котлона и се оставя да се охлади, след това се слага кравето масло и ванилиите и се разбърква.

Кремът трябва да е напълно охладен и към него се прибавя разбитата сметана, бърка се внимателно, за да остане пухкав.

Еклерите се срязват по средата и се пълнят с крема. Отгоре се глазират с малко разтопен шоколад, смесен с малко течна сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: