Начин на приготвяне
Маслото се разбива на пяна, като към него постепенно се добавя пудрата захар.
Добавете едно яйце и продължете да разбивате, след което прибавете и второто яйце.
Смесете брашното с ванилията и бакпулвера и ги добавете към масления крем.
Бъркайте с шпатула. Разделете полученото тесто на 4 части.
Всяка една част се оформя на топка и се разточва на кора, която има приблизителна дебелина 4-5 мм. С помощта на формички изрежете бисквитки. Наредете ги в тава за печене, постлана с хартия.
Печете в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за 6-7 минути.
Оставете сладките да изстинат и ги слепете с конфитюра.
Оваляйте слепените сладки отстрани със смлените орехи/кокосовите стърготини.
Коледните маслени бисквити са готови.
Коментари