Начин на приготвяне
Всяка от пилешките гърди леко се начуква и се запържва за около 3-4 мин. заедно с олиото. В не много голям съд се завира вода и се потапя морковът за около 2 минути, изважда се и заедно с краставичките се режат на лентички.
Гъбите се нарязват на филийки. Гърдите се изваждат от тигана и се слагат в намазнена тавичка, върху тях се подреждат по 3 лентички прошуто, няколко кръгчета от топеното сирене, гъби и по 3- 4 ленти от моркова и киселите краставички. Поръсва се с кашкавал и се пече до готовност на гърдите.
В голяма купа се намачква сиренето и се настъргват варените яйца за салатата. Зеленият лук се почиства хубаво и се реже на ситно, а руколата се накъсва. Изсипва се майонезата и се разбърква.
Сервира се в голяма чиния по една от пилешките гърди и с помощта на лъжица за сладолед се оформя по 1 топка от салатата.
Коментари