Мини тортички

DianaDianaЧирак6110981
19/03/2016
"Преобразете лесно стандартната торта с пандишпан и сметана. Всички ще ви похвалят за резултата при вида на тези сладки тортички "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 921
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на крем, като разбиете маслото и захарта на крем. Добавете маскарпонето и продължете да бъркате.

Разбийте течната сметана до твърд връх и прибавете към масления крем, като смесвате с помощта на силиконова или дървена бъркалка. Ароматизирайте с есенцията.

Пригответе блата, като пресеете брашното с бакпулвера. Отделно разбийте добре яйцата и захарта. Прибавете брашното, като смесвате много внимателно само със силиконова или дървена бъркалка.

Ароматизирайте с ванилия. Тавата, в която ще печете блата, трябва да е с размери поне 30х40 см /може и по-голяма, стига да я побира фурната.

Покрийте я с хартия за печене и разпределете сместа за блата. Печете за около 20 мин. или до готовност на 180 градуса. Извадете и охладете леко.

Намажете платката 2/3 от крема. В единия край разпределете сладкото от череши и навийте на руло. Оставете да се охлади напълно.

Когато е готово, нарежете на шайби с дебелина 6 см. Украсете ги с останалия крем.

Чудесен десерт приготвен за кратко време. Опитайте!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
19.03.2016 15:55
Прекрасни са! Симпатични и вкусно изглеждат! Браво!
2
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:53
Благодаря!
0
0