Начин на приготвяне
Разтриваме добре изварата, захарта, жълтъците, кокоса и нишестето. С мокри ръце оформяме топчета с големина на голям лешник и ги разполагаме на разстояние по дъното на формата (намазнена и посипана с брашно).
За тестото разбиваме жълтъците с 30 г захар до побеляване, добавяме стопения шоколад, брашното, нишестето, бакпулвера, солта и какаото. Отделно разбиваме белтъците на сняг, като добавяме и другите 30 г захар.
Внимателно прибавяме белтъците към жълтъчната смес, като бъркаме в една посока. Изливаме полученото тесто върху кокосовите топчета и печем сладкиша при 175 градуса. Пече се в кръгла форма с диаметър 22 см или правоъгълна 20/28 см. Пробваме с клечка за зъби.
За глазурата смесваме млякото, захарта и маслото и варим в касерола с дебело дъно до леко сгъстяване, отдръпваме от огъня, добавяме шоколада да се разтопи и заливаме охладения сладкиш.