Начин на приготвяне
За тестото: в дълбок съд сипете 300 гр. брашно, добавете малко хлядко мляко, разтопения маргарин, захар, ванилова захар, посолете. Добавете разбитото яйце, маята и разбийте с миксера.
След това на набрашнена повърхност изсипете сместа, останалите 50 гр. брашно и замесете тесто.
Разточете в голям кръг. С кръгъл резец или чаша изрежете поничките.
Във всяка поничка с по-малко кръгче или чаша по средата направете дупчица. Наредете върху хартия за печене, покрийте с кърпа и оставете на страна за 30 мин. Намажете поничките с дупка с разтопен маргарин.
Печете на 180 градуса 15 минути.
Оставете да се охладят всички понички.
Шоколадите разтопете на водна баня (отделно)/
Охладените понички натопете в шоколада и декорирайте по желание - можете с четка да намажете половината с тъмен, половината със светъл шоколад.
Оставете да се стегне и сервирайте.
Бележка: Поничките с помощ от дъщеричката ми декорирах със смлени бисквити, кокосови стърготини и настърган киндер шоколад. Можете да декорирате по ваше желание.
Малките понички (от дупките) изпържете или изпечете, посипете с подра захар и имате втори тестен десерт.
Насладете се неустоими понички с шоколад и кокос!