Начин на приготвяне
Бисквитите и ядките се смилат на трохи в чопър. Към полученото се добавя зехтинът. Капва се и малко оризово мляко на око, като целта е след разбъркването на компонентите да се получи смес, наподобяваща мокър пясък. Тя се изсипва във форма за торта и се оформя блат по дъното.
Формата се прибира в хладилник за около час. През това време продуктите за крема се смесват и се разбиват. А останалите бисквити се начупват на ръка на едри парчета с различна форма. Когато блатът в хладилника се охлади, се покрива добре с част от крема и отгоре се редят половината от начупените бисквити.
Те също се покриват с крем и се прави втори слой от останалите бисквити. И той се покрива с крем, след което тортата се прибира в хладилник за 4-5 часа или повече. Преди поднасяне се поръсва с кокос и се украсява с шоколадови цветя.
Коментари