Начин на приготвяне
Пресейте сухите съставки заедно. Разбийте заедно маслото, захарта и яйцата до получаване на пухкава смес. Добавете постепенно на части сухите съставки, като ги редувате с млякото.
Разделете получената смес на две. В едната добавете какаото и горещата вода и разбийте до пълното оцветяване на тестото. Във форма за печене започнете да изсипвате с помощта на черпак от двете смеси.
Добавете един черпак от бялата смес. В средата на кръга добавете един черпак кафява смес и така до изчерпване на тестото. Печете на 180 градуса до готовност (около 25-30 мин). Охладете получения блат напълно.
Фонданът е деликатен за работа, затова помещението ви не трябва да е горещо, за да не си усложните допълнително процеса. Поръсете работната площ, на която ще разточвате с пудра захар. Премерете колко фондан ще ви е необходим за покриване на сладкиша, като от всяка страна оставете по 3-4 см.
Разточете внимателно блат от 3 мм дебелина. Внимателно го поставете върху сладкиша и нежно притиснете от всички страни, за да извадите въздуха и фонданът да прилепне напълно.
Ако се получат бръчки, повдигнете внимателно блата и притиснете с длан. Внимателно изрежете с нож излишното. Изрежете с формички от цветния фондан цветя или използвайте готови захарни фигури.
Това е на пръв поглед бърз и лесен Зебра кекс, но за около 20 минути можете да му придадете шарена премяна, която ще зарадва близките ви!
Коментари