Торта Пролет

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Торта Пролет
Снимка: Ваня Величкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Усмихнете се с тази красива торта Нека хубавото ви настроение се усети и във вкусните сладкиши като този, които можете да си приготвите!"

Необходими Продукти

  • масло - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 3/4 ч.л.
  • мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • вода - 5 с.л. гореща
  • сода бикарбонат - 1/8 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • фондан - син за покриване + цветен за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте сухите съставки заедно. Разбийте заедно маслото, захарта и яйцата до получаване на пухкава смес. Добавете постепенно на части сухите съставки, като ги редувате с млякото.

Разделете получената смес на две. В едната добавете какаото и горещата вода и разбийте до пълното оцветяване на тестото. Във форма за печене започнете да изсипвате с помощта на черпак от двете смеси.

Добавете един черпак от бялата смес. В средата на кръга добавете един черпак кафява смес и така до изчерпване на тестото. Печете на 180 градуса до готовност (около 25-30 мин). Охладете получения блат напълно.

Фонданът е деликатен за работа, затова помещението ви не трябва да е горещо, за да не си усложните допълнително процеса. Поръсете работната площ, на която ще разточвате с пудра захар. Премерете колко фондан ще ви е необходим за покриване на сладкиша, като от всяка страна оставете по 3-4 см.

Разточете внимателно блат от 3 мм дебелина. Внимателно го поставете върху сладкиша и нежно притиснете от всички страни, за да извадите въздуха и фонданът да прилепне напълно.

Ако се получат бръчки, повдигнете внимателно блата и притиснете с длан. Внимателно изрежете с нож излишното. Изрежете с формички от цветния фондан цветя или използвайте готови захарни фигури.

Това е на пръв поглед бърз и лесен Зебра кекс, но за около 20 минути можете да му придадете шарена премяна, която ще зарадва близките ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя
Надя
Чудесно изглежда! Със сигурност ще я пробвам.
20.03.2016 12:21