Тиквеник с мед и канела

21/03/2016
"Дали ще наречете тази разкошна баница тиквеник или не няма значение, но не пропускайте да опитате това уникално съчетание на тиква с мед и канела"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 404
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете внимателно тиквата, нарежете я на парчета и я рендосайте. В голяма купа смесете тиквата, меда, олиото, канелата.

Разстелете корите на плота. Разпределете от сместа, след което внимателно завийте и поставете в предварително намазнена тава. Повторете до изчерпване на продуктите.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване - или около 45 минути. След изваждане покрийте с кърпа, за да се задуши.

Може да сервирате тиквеника както топъл, така и охладен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
А снимките ти са толкова перфектни,че са и за фотографски конкурс.
2
0
Виктория Петрова Костова
Благодаря!!! :)
0
0
Албена Асенова
Аз добавям и орехи.Традициона и доказано вкусна рецепта.
2
0
Виктория Петрова Костова
Когато имам пресни от село, слагам и Аз. Невероятен вкус! :)
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 21:46
три от най-любимите ми вкусове-тиква, мед и канела- потекоха ми лигите
1
0
Виктория Петрова Костова
На мен също! Толкова много да обичам тиквеник... Особено ако е с тиква "цигулка". Най-ароматната!
0
0