Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от зеленчуци

Мусака от зеленчуци

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мусака от зеленчуци1 / 2
10/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вместо с кайма ще приготвим страхотна мусака само със зеленчуци - хапвайте и оценявайте"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • домати - 2 по - малки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 250 гр.
  • гъби - 10 бр. малки
  • олио
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват добре. Нарязват се на кубчета.

Оризът се вари на тих огън с 4 ч. ч. вода (без сол). След като омекне, се сваля от котлона, водата се прецежда, а оризът се слага в намазнена тавичка. Прибавят се нарязаните зеленчуци и се овкусява, като се добавят сол, черен пипер и кимион.

Ястието със зеленчуци се запича в нагорещена фурна на 250 градуса за около 10 мин. след което се вади и се добавят добре разбитите яйца с киселото мляко. Пече се още 10 мин. зеленчуковата мусака.

Поръсва се с магданоз или босилек вегетарианската мусака.

Мусака от зеленчуци - страхотен вегетариански еквивалент на мусаката с много месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Не ни ли е нужна и малко вода в тавата , картофките няма ли да останат сурови?
27.12.2013 10:46
2
вал
вал
А колко яйца?
17.07.2013 10:26
2