Начин на приготвяне
Всички зеленчуци се измиват добре. Нарязват се на кубчета.
Оризът се вари на тих огън с 4 ч. ч. вода (без сол). След като омекне, се сваля от котлона, водата се прецежда, а оризът се слага в намазнена тавичка. Прибавят се нарязаните зеленчуци и се овкусява, като се добавят сол, черен пипер и кимион.
Ястието със зеленчуци се запича в нагорещена фурна на 250 градуса за около 10 мин. след което се вади и се добавят добре разбитите яйца с киселото мляко. Пече се още 10 мин. зеленчуковата мусака.
Поръсва се с магданоз или босилек вегетарианската мусака.
Мусака от зеленчуци - страхотен вегетариански еквивалент на мусаката с много месо.
Коментари