Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сладка баница с праскови

Сладка баница с праскови

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Сладка баница с праскови5 / 5
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Внимание! Направите ли веднъж тази сладка баница, ще продължите още дълго, дълго, защото всички вкъщи ще се влюбят в нея"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 250 г
  • ванилия
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 50 мл
  • кокосови стърготини - 20 г
  • плодове - 5 бр. праскови (по избор)
  • за заливка
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • за намазване
  • масло - 50 г разтопено
  • за поръсване
  • пудра захар - или кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и захарта до кремообразна консистенция.

Добавете киселото мляко, олиото, кокос, бакпулвер и ванилия, разбъркайте.

Почистете, измийте и нарежете плодовете на дребно, в случая аз използвах праскови, може да не ги белите. Сложете ги в купата и разбъркайте, приберете за 10 минути в хладилник.

Сложете хартия за печене в правоъгълна тава с размер на корите. Започнете редене на баницата, като за всеки ред използвате по три кори.

Сложете една кора, намажете я с масло, отгоре сложете втората, пак намажете с масло, следва трета кора, на която сложете от плънката. Отгоре покрийте с нов ред кори, като процедурата се повтаря до изчерпване на корите.

Разпределете си плънката, така че да ви стигне за корите. На последния ред върху кората не се слага плънка, а се покрива със заливка. Разбийте яйцето с млякото и залейте баницата с тях.

Сложете да се пече във фурна на 180 градуса до златисто около 40 минути. Накрая оставете да се охлади и по желание поръсете с пудра захар или кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: