Начин на приготвяне
Нудълите се сваряват в подсолена вода според указанието на опаковката. Отцеждат се от водата.
Тиквичките и морковите се измиват и се нарязват на ленти с картофобелачката.
В тиган се слага малко зехтин и се запържват леко нарязаният на ситно чесън. Прибавят се тиквичките и морковите и се разбърква (да останат хрупкави).
Прибавя се и сметаната, и пармезанът и сол на вкус. Остава се за кратко на котлона, докато се разтопи напълно пармезанът. Сваля се от котлона.
Готовата смес се разбърква с нудълите. При сервиране се подправя с бял и черен пипер.
По желание може отново да поръсите с още пармезан нудъли с тиквичка и морков.
Ако имате тиквички под ръка, опитайте нашите рецепти за тиквички по гръцки и чипс от тиквички - ще си оближете пръстите.