Начин на приготвяне
От каймата правим малки топчета, които овалваме в брашно. В 4 супени лъжици олио запържваме леко кюфтенцата. Изваждаме от мазнината и задушаваме в същата мазнина настърганите лук и моркови.
Наливаме 2 и 1/2 литра вода. Картофите белим, измиваме и нарязваме по на 4 парчета (всеки картоф). Слагаме в супата да се сварят. Готови са след приблизително 20-25 минути. Сварените картофи изваждаме от супата и намачкваме като пюре.
Докато пасираме картофите, слагаме във врящата супа да се варят кюфтенцата и 3 супени лъжици фиде. Добавяме и пасираните картофи. Прибавяме малко парченце краве масло, кубче пилешки бульон, ръсваме черен пипер и чубрица на вкус.
Варим супата до готовност на фидето и кюфтенцата - към 25 минути. При необходимост посоляваме. Застройваме супата с 1 жълтък и 1 супена лъжица кисело мляко, смесени с 1 чаена лъжичка брашно. Наливаме застройката и варим още 1 минута с разбъркване на супата.
Коментари