Начин на приготвяне
Лукът и морковът се настъргват на едро ренде. Задушават се в олиото с малко вода до омекването им. Прибавят се картофите, нарязани на кубчета (предварително обелени и измити), добавя се вода (около литър и половина).
Водата се оставя да заври, след това се добавят топчетата. Те се приготвят по следния начин: каймата се смесва с ориза, белтъка и подправките. Всичко се обърква и се правят малки топчета, овалват се в брашно и се пускат във врящата вода.
Добавя се доматеното пюре и се остава супата да поври около 15-20 минути. След това се добавят фидето и подправките. Оставя се да поври още 10-15 минути до пълното сваряване на фидето. При необходимост се добавя още вода, ако супата е прекалено гъста.
Застройката: Киселото мляко се смесва с жълтъка и оцета и се разбърква добре. Готовата супа се сваля от котлона, добавят се 4-5 черпака от чорбата в застройката и се разбърква много добре(това се прави, за да се изравнят температурите на застройката и супата).
След това се добавя към супата при непрекъснато бъркане. Супата Топче се връща отново на котлона и се оставя да поври 2-3 минути, като се разбърква.
Коментари