Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от леща по манастирски

Супа от леща по манастирски

Супа от леща по манастирски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Уханна леща по манастирски е класика, която искате да опитвате отново и отново"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка сипваме измитата леща. Добавя се ситно нарязан лук, морков на кубчета, олио и се залива с гореща вода.

Прибавят се и настърганите домати, червен пипер и цели скилидки чесън. Овкусяваме със сол и ронена чубрица.

Вари се на тих огън докато е готова. Поднася се със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: