Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото: В тенджера сипваме водата, маслото и солта. Слагаме ги на котлона, щом заврят прибавяме брашното, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, до получаването на гладка смес, след което я махаме от котлона и я прехвърляме в купа. Прибавяме постепенно яйцата, като бъркаме непрекъснато.
В намаслена и поръсена с брашно тава с помощта на шприц правим еклерите, щом сме готови ги слагаме да се пекат в предварително загрята фурна. Щом станат готови ги издълбаваме и ги пълним с предварително направения крем, поръсваме ги с пудра захар.
Приготвяне на крема: В тенджера слагаме млякото със захарта до завиране и към тях прибавяме предварително разбитите яйца с брашното (нишестето), като не спираме да бъркаме, щом получим гъста смес прибавяме ванилията.