Бабините еклери

Бабините еклери
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Какви чудни еклери е спретнала баба, просто ви е бедна фантазията"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сложете олиото, водата и солта. Изчакайте да заври и махнете от котлона.

Добавете брашното и бъркайте с дървена лъжица, докато получите топка гладко тесто.

Оставете леко да се охлади и добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване.

Баба правеше еклерите с лъжичка, като загребваше по малко от сместа и слагаше в тавичката, но вие ако искате си ги шприцовайте.

Изпечете във фурна на 180 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат.

Напълнете бабините еклери с желаната от вас плънка - сладка или солена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: