Начин на приготвяне
Смесете в тенджера водата и млякото. Добавете маслото, солта и захарта.
Загрейте течността на котлона и щом сместа заври, добавете брашното. Бъркайте непрекъснато, докато се получи плътно парено тесто и започне да се отделя от стените на съда.
Свалете тенджерата от котлона и добавете яйцата.
Разбъркайте с помощта на миксер, докато яйцата се поемат от тестото.
Готовото тесто поставете в пош и шприцовайте еклерчета.
Наредете ги в застлана тава с домакинска хартия, намазана с мазнина.
Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса до зачервяване на еклерчетата.
Изключете фурната и отворете вратата. Оставете така за около 10-15 минути.
Готовите еклерчета разрежете леко по дължина с къдрав нож.
Пригответе крем за еклери, като загрейте 400 мл мляко и захарта.
В друг съд поставете жълтъците, брашното и останалото количество мляко. Разбъркайте до получаването на кашичка и налейте на тънка струйка в кипналото мляко.
Върнете тенджерата обратно на котлона и бъркайте до сгъстяването му. Накрая добавете маслото и ванилията. Претрийте с гевгир, за да се получи гладък крем.
Поставете крема в пош и напълнете специалните еклери.
Разтопете шоколада на водна баня и потопете еклерчетата.
Поръсете ги със захарни перлички.