Специални еклери

Специални еклери
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Добавяме тайната съставка, приготвяйки еклерите и те стават наистина специални и много вкусни - за щипка любов говорим, нали разбрахте"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 120 мл
  • вода - 125 мл
  • масло краве - 125 г
  • брашно - 130 г / 1 равна ч.ч./
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 4 - 5 равни с.л.
  • масло - 20 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 п. на прах
  • шоколад - бял, за гарниране
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджера водата и млякото. Добавете маслото, солта и захарта.

Загрейте течността на котлона и щом сместа заври, добавете брашното. Бъркайте непрекъснато, докато се получи плътно парено тесто и започне да се отделя от стените на съда.

Свалете тенджерата от котлона и добавете яйцата.

Разбъркайте с помощта на миксер, докато яйцата се поемат от тестото.

Готовото тесто поставете в пош и шприцовайте еклерчета.

Наредете ги в застлана тава с домакинска хартия, намазана с мазнина.

Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса до зачервяване на еклерчетата.

Изключете фурната и отворете вратата. Оставете така за около 10-15 минути.

Готовите еклерчета разрежете леко по дължина с къдрав нож.

Пригответе крем за еклери, като загрейте 400 мл мляко и захарта.

В друг съд поставете жълтъците, брашното и останалото количество мляко. Разбъркайте до получаването на кашичка и налейте на тънка струйка в кипналото мляко.

Върнете тенджерата обратно на котлона и бъркайте до сгъстяването му. Накрая добавете маслото и ванилията. Претрийте с гевгир, за да се получи гладък крем.

Поставете крема в пош и напълнете специалните еклери.

Разтопете шоколада на водна баня и потопете еклерчетата.

Поръсете ги със захарни перлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: