Страхотни Еклери

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Страхотни Еклери
Снимка: Иси
1 / 2
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Е, кой не обича еклери? Хапваме си ги даже без никакви угризения"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 150 г
  • щипка сол
  • яйца - 4 бр.
  • ЗА КРЕМА
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 130 г
  • яйца - 3 бр. (само жълтъци)
  • пудинг ванилия - 60 г
  • сметана - 300 мл
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • шоколад - разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с пареното тесто, защото трябва да изстине. За целта сложете водата, олиото и солта в тенджера, когато заври, добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично, когато почне да се отделя тестото от стените на тенджерата, значи е готово.

Дръпнете го от котлона и оставете да изстине напълно. През това време направете крема за еклерите, защото и то трябва да изстине.

Смесете прясното мляко с пудинга, разделете жълтъците и заедно със захарта разбъркайте. По-малко добавете от прясното мляко, смесено с нишестето, като не спирате да бъркате.

Сложете тенджерата на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти (не бива да спирате бъркането).

Така готовия крем го дърпате от котлона и отгоре сложете стреч, за да не хваща коричка, и оставяте да изстине напълно.

Разбийте сметаната и по-малко добавете от вече изстиналия крем в нея.

Добавете яйцата едно по едно в тестото и бъркайте. От получената каша шприцовате с помощта на пош желаните от вас форми и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилация за 35 мин.

Напълнете еклерите с крема и декорирайте по желание, аз го направих с разтопен шоколад.

Нека ви е сладко с тези страхотни еклери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как се пълнят самите еклери?
15.03.2023 14:04