Начин на приготвяне
Започваме с пареното тесто, защото трябва да изстине. За целта сложете водата, олиото и солта в тенджера, когато заври, добавете наведнъж брашното и бъркайте енергично, когато почне да се отделя тестото от стените на тенджерата, значи е готово.
Дръпнете го от котлона и оставете да изстине напълно. През това време направете крема за еклерите, защото и то трябва да изстине.
Смесете прясното мляко с пудинга, разделете жълтъците и заедно със захарта разбъркайте. По-малко добавете от прясното мляко, смесено с нишестето, като не спирате да бъркате.
Сложете тенджерата на котлона и бъркайте, докато кремът се сгъсти (не бива да спирате бъркането).
Така готовия крем го дърпате от котлона и отгоре сложете стреч, за да не хваща коричка, и оставяте да изстине напълно.
Разбийте сметаната и по-малко добавете от вече изстиналия крем в нея.
Добавете яйцата едно по едно в тестото и бъркайте. От получената каша шприцовате с помощта на пош желаните от вас форми и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилация за 35 мин.
Напълнете еклерите с крема и декорирайте по желание, аз го направих с разтопен шоколад.
Нека ви е сладко с тези страхотни еклери.
Коментари