Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с ориз в ладийка

Кисело зеле с ориз в ладийка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Кисело зеле с ориз в ладийка
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
25/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 500 г, накълцано
  • ориз - 150 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • вода - 500 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накълцваме на ситно зелето, като го изстискваме, за да го обезсолим.

В тенджера запържваме за кратко ситно нарязания лук и прибавяме зелето, задушаваме за 10 минути. Добавяме ориза и запържваме за кратко, докато стане прозрачен.

Овкусяваме с черния и червения пипер и кимиона, наливаме водата и варим за около 20 минути на среден огън, ако водата се е изпарила, добавяме още 100 мл.

Прехвърляме зелето в ладийка с капак, гювеч или друг съд, в който го поставяме в студена фурна и печем на 220 градуса за 30-40 минути. Махаме капака и оставяме ястието да се запече, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: