Заешко руло с шам фъстък

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
31/08/2016
Приготвяне70 мин.
Готвене120 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо181
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме заека за 24 часа в студена вода, която да го покрива и в която сме добавили нарязаната на едро глава лук, морковите, магданоза, дафиновия лист, солта, оцет, олио и черен пипер. Държим на хладно и отцеждаме.

Накисваме средата на филиите хляб във вода.

Обезкостяваме заека, за да останат цели филетата, начукваме ги леко и разстиламе на масата. Придаваме на месото правоъгълна форма, посоляваме и наръсваме с черен пипер. Отгоре слагаме шунката.

Слагаме за малко шамфъстъка във вряща вода и веднага в студена, отцеждаме.

Смиламе двата вида месо. Слагаме в каймата 1 яйце, хляба, нарязания копър, добавяме черен пипер и размесваме.

Почистваме моркова, измиваме кервиза, обелваме и смачкваме чесъна.

Разпределяме плънката върху заека, като оставяме по 2 см от всички краища. Завиваме на руло и завързваме с конец.

В елипсовидна тенджера от йенско стъкло сгорещяваме олиото и маслото. Запържваме кервиза и моркова за 2-3 минути. Слагаме рулото и го печем във фурната, като обръщаме. След като се зачерви от всички страни, го поливаме с виното. Покриваме тенджерата и оставяме да се пече 1 час и половина на слаб огън, като обръщаме. Ако е необходима, доливаме вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар