Начин на приготвяне
Мариноваме заека за 24 часа в студена вода, която да го покрива и в която сме добавили нарязаната на едро глава лук, морковите, магданоза, дафиновия лист, солта, оцет, олио и черен пипер. Държим на хладно и отцеждаме.
Накисваме средата на филиите хляб във вода.
Обезкостяваме заека, за да останат цели филетата, начукваме ги леко и разстиламе на масата. Придаваме на месото правоъгълна форма, посоляваме и наръсваме с черен пипер. Отгоре слагаме шунката.
Слагаме за малко шамфъстъка във вряща вода и веднага в студена, отцеждаме.
Смиламе двата вида месо. Слагаме в каймата 1 яйце, хляба, нарязания копър, добавяме черен пипер и размесваме.
Почистваме моркова, измиваме кервиза, обелваме и смачкваме чесъна.
Разпределяме плънката върху заека, като оставяме по 2 см от всички краища. Завиваме на руло и завързваме с конец.
В елипсовидна тенджера от йенско стъкло сгорещяваме олиото и маслото. Запържваме кервиза и моркова за 2-3 минути. Слагаме рулото и го печем във фурната, като обръщаме. След като се зачерви от всички страни, го поливаме с виното. Покриваме тенджерата и оставяме да се пече 1 час и половина на слаб огън, като обръщаме. Ако е необходима, доливаме вода.