Заешко руло с шам фъстък

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Заешко руло с шам фъстък1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр., около 2 кг
  • шамфъстък - 150 г, ядки
  • телешка плешка - 125 г
  • свинска рибица - 125 г
  • шунка - 3 резена
  • копър - 2 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 3 филии
  • сол
  • черен пипер
  • За варенето
  • моркови - 1 бр.
  • кервиз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • За маринатата
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 3 стръка
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 к.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме заека за 24 часа в студена вода, която да го покрива и в която сме добавили нарязаната на едро глава лук, морковите, магданоза, дафиновия лист, солта, оцет, олио и черен пипер. Държим на хладно и отцеждаме.

Накисваме средата на филиите хляб във вода.

Обезкостяваме заека, за да останат цели филетата, начукваме ги леко и разстиламе на масата. Придаваме на месото правоъгълна форма, посоляваме и наръсваме с черен пипер. Отгоре слагаме шунката.

Слагаме за малко шамфъстъка във вряща вода и веднага в студена, отцеждаме.

Смиламе двата вида месо. Слагаме в каймата 1 яйце, хляба, нарязания копър, добавяме черен пипер и размесваме.

Почистваме моркова, измиваме кервиза, обелваме и смачкваме чесъна.

Разпределяме плънката върху заека, като оставяме по 2 см от всички краища. Завиваме на руло и завързваме с конец.

В елипсовидна тенджера от йенско стъкло сгорещяваме олиото и маслото. Запържваме кервиза и моркова за 2-3 минути. Слагаме рулото и го печем във фурната, като обръщаме. След като се зачерви от всички страни, го поливаме с виното. Покриваме тенджерата и оставяме да се пече 1 час и половина на слаб огън, като обръщаме. Ако е необходима, доливаме вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: