Начин на приготвяне
Наливаме в тенджера 25 мл вода, слагаме анасона, кипваме и оставяме да престои 1 час.
Измиваме и почистваме ягодите от дръжките. Нарязваме ги на парченца по дължина, разпределяме ги в 6 купички и ги слагаме на хладно.
Изваждаме анасона от водата и я възвираме отново, добавяме 4 с.л. захар и желатина, предварително накиснат в студена вода. Разтопения желатин изливаме върху ягодите и ги слагаме за 2 часа в хладилника.
Обелваме крушите и ги почистваме от семките. Смиламе ги на пюре, прибавяме лимоновия сок и останалата захар, разбъркваме. Изваждаме от формичките желираните ягоди и ги сервираме върху „канапе” от крушово пюре.