Лещена супа с бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Лещена супа с бекон
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Лещата си е леща, но в комбинация с бекон е направо неустоима"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • бекон - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • розмарин - ¼ ч.л.
  • риган - ¼ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, целината и чесъна на дребно и ги задушаваме в олиото.

Добавяме нарязания на много ситно бекон и запържваме.

Прибавяме измитата леща и наливаме вода. Варим, докато лещата омекне.

Посоляваме и сипваме подправките. Готвим още десетина минути, махаме дафиновия лист и сервираме топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: