Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Бърза лещена яхния

Бърза лещена яхния

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44247284301
Бърза лещена яхния1 / 2
25/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Яхнийка, каквато бихме хапвали с удоволствие всеки ден"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • домат - 1 бр. средно голям
  • чушки - 1 бр. червена
  • сол - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер - малко
  • чубрица - на вкус;
  • червен пипер - 1 с.л.;
  • олио - 5 с.л.;
  • брашно - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа накисваме лещата за около 12 часа. След това изсипваме водата и я измиваме хубаво, слагаме я в тенджера, добавяме студена вода и я слагаме да я варим.

Щом покафенее водата, я сменяме и добавяме друга студена вода, и така два пъти, след което я варим до готовност.

В тиган нарязваме лука, добавяме олиото и запържваме, след което добавяме настъргания домат, нарязаната на дребно чушка и подправките.

Разбъркваме хубаво и запържваме за около 2-3 минути. След което изсипваме запръжката в лещата и варим за около 10-15 минути.

В чаша с вода добавяме брашното и разбъркваме хубаво до получаването на гладка смес, която изсипваме в лещата и варим още около 5-10 минути, като от време на време бъркаме, за да не се захване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: