Начин на приготвяне
Макароните се варят за 10 минути във вряща, подсолена вода в малко по-голямо количество от указанието. Малко преди края се прибавя почистен и нарязан лапад, за да се попари.
В загрято олио се задушава ситно нарязана глава лук. Поръсва се със сол и черен пипер. Сварените макарони и лапада се отцеждат и сипват в тавичка.
Отгоре се натрошава сиренето и сипваме задушения лук и добре се разбърква. Отново се поръсва с малко сол и черен пипер. Разбиват се яйцата, киселото мляко и брашното.
Заливаме макароните и заравняваме сместа. Печем в загрята фурна 180 градуса за 15 минути. Изважда се тавата, поръсваме настърган кашкавал и се връща във фурната за 10 минути, да се зачерви.
Изважда се и се нарязва като торта, сервираме топло. Добър апетит!
Коментари