Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета-кейкчета с луканка и сусам

Хлебчета-кейкчета с луканка и сусам

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Хлебчета-кейкчета с луканка и сусам
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
26/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6-8 бр.
"Вкусни и изключително пухкави хлебчета за домашната трапеза - като им сложите и малко луканка, стават още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • луканка - 1/2 ч.ч. нарязана
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1/2 к.л.
  • чубрица
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сусам - 1 пакетче от 10 г
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с олиото и киселото мляко. Прибавяме бакпулвер, сол и чубрица на вкус.

Сипваме брашно, колкото поеме, и замесваме лепкаво тесто, което е малко по-гъсто от кексовото. Прибавяме нарязаната луканка и разбъркваме.

Малки формички за кейкчета намазваме с олио и разпределяме в тях сместа (сипваме тестото с лъжици). Поръсваме отгоре със сусам. Слагаме да се изпекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност - приблизително 25-30 минути.

Може да проверим дали са изпечени отвътре, като боцнем със суха клечка и ако по нея няма полепнало тесто, кейкчетата са готови изпечени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Георгиева
Мария Георгиева
Обожаваме такива тестени вкусотийки, а и с този вкус на луканка си представям колко ще е вкусно.
26.03.2016 21:41
1
1
Покажи всички подкоментари