Начин на приготвяне
В голяма тава пресяваме брашното и посредата правим улейче.
В голяма купа изсипваме топлото мляко и натрошаваме кубче мая вътре и чакаме да се разтвори добре маята, след което прибавяме вътре водата, солта, захарта и разтопеното масло и разбъркване добре.
Приготвената смес лека полека изсипваме вътре в улейчето и започваме с едната ръка да омесваме тесто.
Тестото за хлебчета оставяме да втаса за около два часа.
След като минат два часа, намазваме една тава за печене с олио и започваме да правим малки топки и редим в тавата и пак оставяме да втаса за около половин час.
Втасалите турски хлебчета се намазват с жълтъка на 1 яйце и се поръсва със сусам.
Печем на пухкавите турски хлебчета със сусам 180 градуса за около 45 минути.