Сладкиш с локум

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
1k
218
606
3
28/03/2016
"Нямате търпение да го опитате, нали "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 006
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме маслото, след което добавяме захарта, млякото, брашното с бакпулвера и замесваме тесто, което разделяме на две.

В намаслена тава и посипана с брашно разточваме и поставяме едната част от тестото. Отгоре нарязваме локума на дребно, след което разточваме втората част от тестото и я слагаме отгоре.

Печем сладкиша с локум в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Щом сладкишът с локум стане готов, го изваждаме и го поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Мария,аз съм на същото мнение .Брашното е малко и аз добавих още.Но като гледам ти си ползвала по малка тавичка ,а аз по -голяма и затова при мен се получи по- тънък сладкиш.За вкуса наистина е вкусен .
1
2
Мария Симова
Мария Симова
20.05.2017 18:48
Рецептата е някъде сгрешена, не знам къде но - при този си вид на мен ми се получи лепнещо по ръцете тесто! То от своя страна, не може да се точи както е написано в рецептата. За да не получа нещо титлаво, добавях брашно до меко тесто. Което тогава разточих върху хартия за печене и заедно с нея преместих в тавичката.Така постъпих и с второто разточено топче, което пък обърнах върху наредения локум. Не може да се получи тесто за разточване при 250 гр кисело мляко и 125 гр масло а само 300 гр брашно, ако е 500 гр (горе долу толкова ми взе) съм съгласна. Или тестото не се точи а разстила в тавичката, така че някъде нещо е сгрешено и моля, редактирайте за да не объркате някой новак. А иначе по този начин по който аз приготвих, сладкишът е страхотен и много вкусен!
3
1