Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с локум

Сладкиш с локум

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Сладкиш с локум4 / 4
27/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Нямате търпение да го опитате, нали"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • масло - 125 г краве
  • захар - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • брашно - 300 г
  • локум - 1 кутия (150 г)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме маслото, след което добавяме захарта, млякото, брашното с бакпулвера и замесваме тесто, което разделяме на две.

В намаслена тава и посипана с брашно разточваме и поставяме едната част от тестото.

Отгоре нарязваме локума на дребно, след което разточваме втората част от тестото и я слагаме отгоре.

Печем сладкиша с локум в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Щом сладкишът с локум стане готов, го изваждаме и го поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Мария,аз съм на същото мнение .Брашното е малко и аз добавих още.Но като гледам ти си ползвала по малка тавичка ,а аз по -голяма и затова при мен се получи по- тънък сладкиш.За вкуса наистина е вкусен .
20.05.2017 18:58
1
2
Мария Симова
Мария Симова
Рецептата е някъде сгрешена, не знам къде но - при този си вид на мен ми се получи лепнещо по ръцете тесто! То от своя страна, не може да се точи както е написано в рецептата. За да не получа нещо титлаво, добавях брашно до меко тесто. Което тогава разточих върху хартия за печене и заедно с нея преместих в тавичката.Така постъпих и с второто разточено топче, което пък обърнах върху наредения локум. Не може да се получи тесто за разточване при 250 гр кисело мляко и 125 гр масло а само 300 гр брашно, ако е 500 гр (горе долу толкова ми взе) съм съгласна. Или тестото не се точи а разстила в тавичката, така че някъде нещо е сгрешено и моля, редактирайте за да не объркате някой новак. А иначе по този начин по който аз приготвих, сладкишът е страхотен и много вкусен!
20.05.2017 18:48
3
2