Начин на приготвяне
Стандартно яйцата се разбиват с миксер със захарта. Прибавя се олиото, отново се разбива за кратко, киселото мляко, брашното пресято с бакпулвера, ванилията и отново се разбърква хубаво с миксер.
Накрая се добавят смлените орехи. Изсипва се в подходяща тава върху хартия за печене.
Локумът се нарязва на малки парчета и се подрежда върху ореховия сладкиш. Отгоре се поръсва с нарязаните на едро орехи.
Пече се на 180 °C за около 35 - 40 мин.
Опеченият и охладен орехов сладкиш с локум може да се поръси с малко пудра захар, но не задължително, защото е достатъчно сладък.
Вижте също какъв е полезният състав на орехите, както и що е то пеканов орех.