Кекс с ябълки и карамел

27/03/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач33573402
"Най-лесния, най-пухкавия и най-ароматен ‪‎сладкиш‬, който ще опитате скоро"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 550
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За карамела
  • захар - 10 с. л.
  • вода - 4 с. л.
  • масло - 2 с. л.
  • За кексовото тесто
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • олио - 1/3 ч. ч.
  • вода - 1/2 ч. ч. гореща
  • брашно - 2 ч. ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта и водата в тенджерка и оставете на котлона да заври, в никакъв случай не бъркайте карамела.

Когато придобие хубав карамелено-кафяв цвят отстранете от котлона и сложете маслото, разбъркайте добре да се разтопи маслото. Сипете карамела в намаслена кексова форма.

Върху карамела подредете ябълките, нарязани на филийки. Пригответе кексовото тесто, като разбиете яйцата със захарта, олиото, горещата вода и брашното пресято с бакпулвера.

Сипете сместа върху ябълките и печете кекса на 180 градуса за 30 минути или до суха клечка. Готовия кекс обърнете в подходяща чиния.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елена Стефанова Йорданова
Страхотен:)Само дето на мен ми дойде малка формата за три ябълки и едната я сложих в сместа!
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Сладкиша е чудесен ,правила съм го и много ми харесва
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв