Варени гевречета със сусам

denincetodenincetoНовак
28/03/2016
"Знаем как се замесва тестото за гевречета, но винаги сме се чудили как правят дупката по средата, а вие?"
Приготвяне45 мин.
Готвене203 мин.
Общо248 мин.
Порции12 броя
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 350
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 200 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 1/2 ч.л.
  • брашно - около 600 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода си разтваряме маята, лъжичката захар и 1-2 супени лъжици брашно. Бъркаме, докато се разтворят добре.

След това в купа пресяваме брашното, чукваме яйцето, слагаме солта и започваме да бъркаме, като прибавяме маята на тънка струя. Бъркаме, докато стане трудно за бъркане, а след това продължаваме да месим с ръка.

След като тестото ни е готово, го правим на топка, покриваме го с домакинско фолио и го оставаме да втаса (докато удвои размера си).

Набрашняваме си повърхност и го премесваме след това го разделяме на равни части. Вече готовите топки ги оформяме на лентички, а после ги правим на гевречета.

Слагаме в тенджера вода да заври. Когато е готова, започваме на пускаме по 2-3 гевречета, но само за няколко минутки, докато изплуват на повърхността, после ги слагаме в тава с хартия за печене.

Докато са още топли, ги поръсваме със сусама. Слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато хванат златиса коричка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар