Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Варени Домашни Гевречета

Варени Домашни Гевречета

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Варени Домашни Гевречета
Снимка: Петя Тоскова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Не се чудете вече как се правя варени гювечета, ами записвайте рецептата и утре са ни се похвалите"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакет
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1.5 ч.ч. топла
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти в една купа и замесете меко тесто. Нека тестото да си почине около 30 мин.

След което се разточва по-дебела кора и чаша с по-голям диаметър и една с по-малък оформяте гевречетата.

В голяма тенджера кипнете вода и потопете вече оформените гевречета, варете доката гевречета не изплуват на повърхността- значи са готови, отцедете ги от водата и ги сложете в силно загрята фурна да хванат коричка.

Варените Домашни Гевречета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Много лесна и сполучлива рецепта.
10.04.2018 08:48
3