Начин на приготвяне
За сиропа:
Слагаме захарта с водата да заврат, добавяме сока на лимона и продължаваме да варим сиропа още 5 минути. Отстраняваме от огън и оставяме за 5 минути да поизстине.
За реването:
Във вряща вода потапяме почистения спанак за 1 минута, за да се бланшира. Изваждаме го и го потапяме в студена вода за кратко, за да спрем процеса на варене. Изстискваме го добре от водата и го нарязваме, пасираме го.
В отделен дълбок съд разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме постепенно прясното мляко, олиото и пасирания спанак. Разбъркваме сместа добре и към нея постепенно прибавяме брашното, предварително пресято с бакпулвера и гриса. Накрая добавяме счуканите на ситно орехови ядки.
Печем реването в предварително загрята фурна на 180 градуса в намазана с мазнина тава за 40-45 минути.
Изваждаме сладкиша от фурната и го оставяме за 10 минути да поизстине. Заливаме го с горещия сироп и го покриваме, докато попие сиропа.
За крема:
Разбиваме сметаната на прах с млякото според инструкциите.
Покриваме реването със сметаната, след като е попило сиропа и е охладено и украсяваме с шоколадови стърготини.
Коментари