Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински врат с марината от мед и бира

Свински врат с марината от мед и бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свински врат с марината от мед и бира
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Разкошни пържоли с бирено-медена марината, които са истинска наслада за езика"

Необходими Продукти

  • свински врат - 6 бр. пържоли
  • чесън - 4 скилидки
  • мед - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • бира - 250 мл светла
  • оцет - 1 с.л.
  • розмарин - 1 клонче
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме свинския врат леко и го нацепваме в краищата, за да не се събере месото при печенето, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.

Смесваме пресования чесън, меда, изцедения лимонов сок, бирата, оцета и розмарина в дълбока купа с капак, в която накисваме пържолите за една нощ.

Отцеждаме и печем на грил тиган или скара от двете страни докато получим хубав загар.

Свинският врат с марината от мед и бира е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Една от най добрите маринати.
17.05.2016 15:15
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Страшно вкусни.
30.04.2016 21:36
1