Копривена каша

Копривена каша

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
1k
216
713
3
Копривена каша
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
28/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви20 мин.
Общо25 мин.
Порции3-4 порции
"Колкото повече коприва сложите, толкова по-вкусна ще стане кашата, издадохме ви тайната"

Необходими Продукти

  • коприва - 400 г
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • вода - 500 - 600 мл
  • олио - 100 мл
  • сирене - 150 - 200 г или извара
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и слагаме да варим копривата в студена вода, щом вземе да кипи, засичаме 8-10 минути, вадим я от водата и я пасираме.

В тиган сипваме олиото, щом се нагорещи, сипваме брашното, като не спираме да бъркаме, след което започваме да добавяме от горещата вода, в която сварихме копривата, до получаване на гъста каша.

След това сипваме пасираната коприва, слагаме разбитото яйце, солта и разбиваме хубаво. Трябва да покипи още 10-15 минути, като го бъркаме, за да не се захване.

Щом е готово, го сипваме в чинии и поръсваме отгоре с натрошеното сирене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: