Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Кекс с овесени ядки и извара

Кекс с овесени ядки и извара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кекс с овесени ядки и извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • извара - 1 ч.ч.
  • сушени домати - 4 - 5 бр. сушени мариновани
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да се отпусне на стайна температура, добавете яйцата и разбийте добре. Постепенно добавете и киселото мляко. Добавете пресятото с бакпулвера брашно малко по малко.

Време е да добавите разбитата извара, наситнените сушени домати, овесените ядки, ригана и солта. Сместа се разбърква много добре и се изсипва в подходящ съд, дъното на който сте покрили с хартия за печене. Отгоре поръсвате със сусам и печете около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Добре е да имате предвид, че кексът не се надига много, а остава по-маслен и пухкав. Може да поднесете топъл или студен, но задължително с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: