Начин на приготвяне
Измиваме хубаво спанака и го бланшираме във вряща подсолена вода. Изваждаме от водата, заливаме със студена вода и отцеждаме добре. Скълцваме го на ситно.
Отделно разбиваме едно яйце със сол на вкус, две супени лъжици олио, три супени лъжици кисело мляко и една к.л. бакпулвер. Прибавяме бланширания спанак и накъсаните пресни листенца джоджен.
Разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашното, 3-4 супени лъжици или колкото е необходимо, за да се получи тесто малко по-гъсто от кейковото.
Тиганичките изпичаме в незалепващ тиган, намазан леко с мазнина (намазвам тигана с четка, а за една тиганичка е достатъчно тесто от една препълнена супена лъжица).
Обръщаме тиганичките да се зачервят равномерно от двете страни. Сипваме тестото в тигана, като си помагаме с две лъжици, за да оформим по-лесно тиганичките.
Готовите тиганички може да поднесем със сос от кисело мляко или за добавка към свежа салата от маруля.
Коментари