Картофени пиленца

Картофени пиленца
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Зарадвайте и най-малките дегустатори вкъщи с тези картофени пиленца"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и намачкват с вилица на пюре. Добавя се сол на вкус, прясното мляко и малко масло. Трябва да е гладко и средно меко.

С ръце се оформят две малки топчета за глава на пиленцата, от други две по-големи се оформя тялото. Закрепва се главата върху тялото с клечка за зъби.

Зърната черен пипер се поставят за очи, от парченца морков се оформя човка. Поднасяме върху зелена салатка.

Не са толкова за ядене, колкото за настроение както за пролет така и за Великден!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: