Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца със спанак и джоджен

Бъркани яйца със спанак и джоджен

Бъркани яйца със спанак и джоджен
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Перфектното пролетно ястие, което обожаваме с препечена филийка хляб"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • спанак - 100 г пресен
  • зелен лук - 2 стръка
  • джоджен зелен - 2 - 3 стръка
  • сол
  • сирене краве - 100 г
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак и нарязваме ситно. Зеления лук почистваме и също нарязваме.

В олио слагаме нарязаните спанак (100 г) и зелен лук (2 стръка). Прибавяме щипка сол, черен пипер на вкус, щипка червен пипер и нарязани листенца пресен джоджен.

Наливаме 2-3 с.л. вода и задушаваме. Като изври течността и се запържат, дръпваме съда от котлона и прибавяме разбити пресни яйца (3 бр.).

Разбъркваме, натрошаваме краве сирене и изпържваме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: