Зелен фасул с кюфтенца

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435187
31/03/2016
"Този фасул искаше да е постен, но реши, че не си струва.."
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 761
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата, смесена с ориз, оформяме малки кюфтенца, които овалваме в брашно. В олио запържваме кюфтенцата.

Изваждаме ги от мазнината и в същата запържваме нарязан лук, почистен и нарязан зелен фасул, джинджифил и подправките.

Добавяме червен пипер и брашно. Наливаме 1 и 1/2 л вода, натрошаваме 1 кубче пилешки бульон и добавяме кюфтенцата.

Готвим до готовност. Вместо в тенджера, може да прехвърлим ястието в тавичка и да сготвим във фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар