Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Вкусна гозба от зелен фасул с кюфтенца

Вкусна гозба от зелен фасул с кюфтенца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусна гозба от зелен фасул с кюфтенца1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • зелен фасул - 1 буркан консерва
  • лук - 2 глави
  • ориз - 2 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.лъж
  • брашно - 1 с.л. за овалване на кюфтенцата
  • брашно - 1 с.л. за сгъстяване на гозбата
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • вода - 6 чаени чаши
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата, ориза, чубрица, кимион и черен пипер оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно.

В олио запържваме леко кюфтенцата, добавяме нарязан лук, фасул от консерва, черен пипер на вкус и 1 ч.л. червен пипер.

Ръсваме брашно 1 с.л. и наливаме вода. Наливаме 1/2 к.ч. бяло вино и готвим до готовност, без да покриваме с капак, за да не изкипи ястието.

Посоляваме на вкус. При необходимост доливаме топла вода

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: