Начин на приготвяне
Каймата омесваме с рендосан лук, малко сол, чубрица, черен и червен пипер и слагаме в тава покрита с хартия за печене. Включвате фурната на 200 градуса и оставяте кюфтенцата там, докато подготвите другите неща.
Измийте и нарежете зеления лук и морковите и задушете за 2- 3 минути с олиото и малко водичка. Добавете зеления боб и долейте 3 ч.ч. вода.
Оставяте ястието да поври 10 минути, след което добавете и позапечените вече кюфтенца. С тях също е необходимо манджичката да поври поне 10 минути, след което добавете и подправки по избор.
У дома ние харесваме ястието с малко чесън, черен пипер и копър или магданоз в зависимост от това, което ми се намира прясно, защото няма нищо по-ароматно от пресните подправки.
Вкусно е както топло, така и поднесено охладено.