Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Зелен фасул с кюфтенца

Зелен фасул с кюфтенца

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Този фасул искаше да е постен, но реши, че не си струва.."

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • кайма - 250 г с подправки
  • ориз - 1 с.л. за каймата
  • лук - 1 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • куркума
  • джоджен
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - за овалване на кюфтенцата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата, смесена с ориз, оформяме малки кюфтенца, които овалваме в брашно. В олио запържваме кюфтенцата.

Изваждаме ги от мазнината и в същата запържваме нарязан лук, почистен и нарязан зелен фасул, джинджифил и подправките.

Добавяме червен пипер и брашно. Наливаме 1 и 1/2 л вода, натрошаваме 1 кубче пилешки бульон и добавяме кюфтенцата.

Готвим до готовност. Вместо в тенджера, може да прехвърлим ястието в тавичка и да сготвим във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: