Начин на приготвяне
В блендер пасирайте бисквитите. В купа сипете смлените бисквити, добавете и маслото, което трябва да е със стайна температура. Замесете и разстелете по дъното на тава за торти с ринг.
Оставете в хладилник за около половин час. В блендер пасирайте изварата до гладък крем. В дълбок съд сипете цеденото мляко, добавете изварата, захарта и разбъркайте с миксер.
В друга купа разбийте сметаната и добавете към изварата и цеденото мляко, разбъркайте и сипете сместа върху вече охладения блат от бисквити. Оставете в хладилник за около един час.
За заливката: В касерола или в друг съд сипете ягодите и захарта, варете 5-6 минути. Охладете и сипете соса от ягоди върху десерта, върнете отново за около час в хладилник и бон апети!