Начин на приготвяне
Изчистете ягодите от дръжчиците и листенцата, поръсете ги със захарта и ги намачкайте с вилица.
Оставете за няколко часа, докато се разтопи захарта.
Чаените бисквити натрошете и сложете в голяма купа. Разтопете съвсем леко кравето масло и прибавете при бисквитите. Добавете пудрата захар. По желание може да добавите малко какао. Разбъркайте.
Сместа трябва да стане на трохи. Сложете я във форма за торта с подвижен ринг и я заравнете. С чаша с дебело дъно притискайте отгоре, за да се получи плътен блат.
Сложете формата във фризера докато приготвяте чийзкрема, за да се стегне блатът.
В дълбока купа разбийте охладената сладкарска сметана на твърд сняг. Прибавете натрошената фета, крема сиренето и ванилията. Сложете 2-3 с.л. от ягодовата смес. Разбъркайте отново.
Сложете сметановия крем върху блата и заравнете отгоре. Оставете няколко часа в хладилник да стегне.
Нарежете чийзкейка на парчета и при сервиране гарнирайте отгоре с ягодовата смес.
Да ви е ароматно и сладко!
Чийзкейкът с пресни ягоди е готов.