Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Пухкав кекс с ягоди

Пухкав кекс с ягоди

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пухкав кекс с ягоди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Поднесете на гостите си парче пухкав кекс с ягоди и рискувате да ви посещават всеки ден!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 - 1/2 ч.ч.
  • масло - 3/4 ч.ч.
  • сметана - 1 и 1/2 ч.ч. закваесна
  • ванилия - 1 и 1/2 ч.л. есенция
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • сода - 1 и 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ягоди - около 300 г пресни
  • захар - 2 с.л. пудра
  • стафиди - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете ягодите с пудрата захар в купа. Ако са много големи може да ги разполовите. Разбийте маслото със захарта до побеляване и постепенно добавете яйцата при непрекъснато бъркане.

Следва да добавите заквасената сметана и ванилията. Смесете на едно място брашното, бакпулвера, содата и започнете да ги добавяте на порции към останалата смес. Разбийте до еднородна маса.

Изсипете сместа в по-дълбока и неголяма намазнена тавичка за печене (по възможност с отлепящо се дъно), разпределете ягоди по повърхността, като съвсем леко ги притиснете при нужда. По желание може да наръсите и малко стафиди. Печете пухкавия кекс с ягоди в предварително загряна фурна на 170-180 градуса до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

eli
eli
слагм я да се пече! дано да е вкусна :)
21.05.2013 11:45
сибел
сибел
Много хубав лесен и вкусен
14.07.2012 14:43
1