Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с плодове и карамел

Сиропиран сладкиш с плодове и карамел

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Сиропиран сладкиш с плодове и карамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Божествен е с круши и неповторим с праскови, а вие импровизирайте на воля и споделяйте вкусните резултати"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч. + 2 с.л. за карамелизиране
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • компот - плодове по избор (кайсии, праскови, сливи, череши или други) или други пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тавичка карамелизираме 2 с.л. захар и върху карамела редим отцедените плодове.

В купа разбиваме много добре яйцата със захарта, постепенно добавяме брашното, пресято предварително с бакпулвера.

Полученото рядко тесто изливаме върху наредените плодове.

Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Изпечения сладкиш обръщаме в тортена чиния и го заливаме със сока от компота. Сервираме охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: