Начин на приготвяне
Кипнете млякото със солта и сипете наведнъж брашното. Бъркайте, докато по дъното се образува фин пласт и тестото се хомогенизира и започне да се отлепя от дъното.
Снемете го и го оставете да изстине в отделен съд. След това добавяйте едно по едно яйцата и разбърквайте след всяко.
След това загрейте обилно количество мазнина за пържене и сипете пареното тесто в пош със звездовиден тънък накрайник. Шприцовайте по-дълги от обикновените толумбички чурос направо в горещата мазнина.
Изпържете чурос от двете страни, като ги обръщате. Още топли поръсете чурос пудра захар.
Поднесете ги с шоколадов сос, приготвен от разтопения в горещото прясно мляко шоколад. Топвайте всеки чурос в шоколадовия сос и консумирайте с удоволствие.
Коментари